Unde se desfășoară?

Trofeul Coroanei Regale / Royal Crown Trophy
10 – 11 august 2019

Alba Iulia, str. Gemina, nr. 3

Coordonate GPS / GPS coordinates

49˚ 04ʹ 39ʺ N – 23˚ 34ʹ 47ʺ E    sau    46,071878 N – 23,574196 E

Despre Alba Iulia

Un oraș învăluit în aura legendară a mărețelor fapte istorice care s-au petrecut între zidurile-i vechi, Alba Iulia a pătruns adânc în mintea și sufletul poporului român. Niciun alt oraș transilvănean nu a adunat atâtea semnificații profunde și simboluri.

Cu mii și mii de ani de existență umană pe meleagurile sale, Alba Iulia poate fi, pentru toate etniile transilvănene, o oglindă fermecată, unde își redescoperă energia, seva și tradițiile de altădată.

Inima Alba Iuliei este Cetatea Alba Carolina. Fortăreața, cea mai reprezentativă fortificație bastionară din România și Sud-Estul Europei, ridicată în timpul Împăratului Carol al VIlea de Habsburg, sub supravegherea mareșalului austriac de origine franceză Eugeniu de Savoia, își poartă veșmintele regale.

Cetate regală, reședință de episcopie, capitală de principat autonom și garnizoană militară, Alba Iulia a fost de-a lungul istoriei un însemnat centru politic, administrativ, religios și militar al Transilvaniei. Vă invităm să descoperiți Cealaltă Capitală a României.

Mai multe informații găsiți pe:  www.turism.apulum.ro